Potpisan Protokol o saradnji između Univerziteta u Zenici i Univerziteta u Ankari

Potpisan Protokol o saradnji između Univerziteta u Zenici i Univerziteta u Ankari

Rektor Univerziteta u Ankari prof.dr Erkan İbiş i rektor Univerziteta u Zenici prof.dr Damir Kukić u srijedu, 07.02.2018. godine potpisali su Protokol o saradnji.

Ovim Protokolom uspostavlja se saradnja između univerziteta  u smislu razmjene studenata, nastavnog i administrativnog osoblja,  zajedničkih istraživačkih projekata, razmjene  akademskih materijala  i informacija, kao i zajedničke organizacije stručnih seminara i konferencija.

Prof.dr Erkan İbiş, rektor Univerziteta u Ankari razgovarao je sa delegacijom Univerziteta u Zenici koju su činili prof.dr Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr Edina Solak, šef Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr Izet Pehlić i prof.dr Safvet Halilović.

Ovom prilikom iskazana je želja za saradnjom putem Erasmus programa  razmjene studenata i nastavnika posebno u oblasti medicinskih nauka i oblasti turskog jezika i književnosti.

Također, organiziran je i sastanak u TIKI sa potpredsjednikom prof.dr Birol Çetinom i tom prilikom je utvrđen model pružanja finansijske pomoći Univerzitetu u Zenici za rekonstrukciju dijela infrastrukture.