skip to Main Content

Poziv za prijavu na projekat „Univerzitetsko debatno takmičenje“

Projekat organizuje ELSA Zenica uz podršku Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a pod finansijskim pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko- dobojskog kantona.

Pravo učešća imaju svi studenti/ice Univerziteta u Zenici, a jedan fakultet može predstavljati jedan tim kojeg čine 3 studenta/ice uz prijavu jednog profesora/ice ili asistenta/ice koji/koje će biti članovi/ice sudskog vijeća. Za timove koji osvoje prvo, drugo i treće mjesto predviđene su novčane nagrade, a svi takmičari i takmičarke će dobiti certifikat o učešću.

Teme debatnog takmičenja:

  • Pušenje u unutrašnjim prostorijama treba zabraniti;
  • Testiranje lijekova i kozmetike na životnjiama treba biti dozvoljeno u BiH;
  • Potrebno je uvesti novčane kazne ili druge sankcije za one koji ne žele da se vakcinišu.

Naglašavamo da je svaki tim dužan spremati i afirmativnu i negativnu tezu navedenih tema, a izbor afirmacije i negacije ćemo vršiti pola sata prije početka takmičenja timova u okviru kojih će moći razviti strategiju navedenih teza. Debata će biti održana prema Karl Popper debatnom formatu.

Molimo Vas da svoje prijave sa naznakom „Prijave za projekat Univerzitetsko debatno takmičenje“ koje sadrže sljedeće podatke: ime i prezime članova tima, fakultet s kojeg dolazite, studijsku godinu, te ime člana sudskog vijeća i funkciju koju obavlja na Univerzitetu dostavite najkasnije do 04.03.2022. godine na mail adresu elsa.zenica@gmail.com.

Članovi upravnog odbora ELSA Zenica stoje Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja, kako bismo ovaj projekat uspješno implementirali. Ovim projektom želimo dati svoj doprinos u razvoju kritičkog razmišljanja i retoričkih sposobnosti kod naših studenata/studentica

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN