fbpx
skip to Main Content

Prva studentska marketing konferencija SSC “Branding Up“

Prva Studentska Marketing Konferencija SSC  “Branding Up“

Zenica, 25.05.2017. godine

Univerzitet u Zenici
Kabinet Rektora
Kancelarija za odnose s javnošću


Prva studentska marketing konferencija SSC  “Branding Up“

 

Danas, 25.05.2017. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a u organizaciji bivših i sadašnjih studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici održana je prva „Branding up“ konferencija.

Važno je napomenuti kako su ovu konferenciju u potpunosti osmislili i realizirali studenti Ekonomskog fakulteta uz podršku dekana i nastavnika.

Prigodnim obraćanjem Konferenciju je otvorio doc.dr.sc. Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo učestvovanjem i pružanjem pomoći u realizaciji ove ideje, te izrazio nadu da će u budućnosti studenti moći prisustvovati ovakvim konferencijama.

Prisutnima se potom obratio doc.dr.sc. Dženan Kulović, prodekan za nastavu i studentska pitanja Ekonomskog fakulteta  Univerziteta u Zenici koji je, osim što je izrazio svoje zadovoljstvo organiziranjem, iskazao nadu da će ova Konferencija studentima biti od koristi, te da će doprinijeti razvoju njihovih vještina. Također je uputio čestitke studentima koji su uspjeli za kratko vrijeme da organiziraju ovakvu konferenciju.

Idejni tvorac održavanja i organiziranja Konferencije je bila Zerina Muco, koja se također obratila prisutnima ističući kako je ova Konferencija organizirana upravo zbog studenata koji u budućnosti treba da budu nosioci ove države u ekonomskom smislu. Na kraju niza uvodnih obraćanja prisutne je pozdravila i  Irma Omerović, projekt menadžer.

Značajno i jako zanimljivo predavanje na današnjoj Konferenciji održao je prof.dr.sc. Zvonimir Pavlek,  marketinški stručnjak više od 40 godina i tvorac poznatih brendova Čokolino i Vegeta.

Prof.dr.sc. Zvonimir Pavlek, svoju karijeru započeo je u marketingu kao student, a kasnije je karijeru nastavio i korisna iskustva prenio u Podravku, a na današnjem predavanju sa studentima je podijelio zanimljive detalje saradnje sa firmom Ferrero.

Prisutni su danas imali priliku pratiti i predavanje Nine Bijedić Mujanović, direktorice marketinga AS grupacije, te predavanja Jasmina Pivića, Osnivača Area7 Entertainment, Kemala H. Balihodžića, CEO kompanije UpTrend Marketing Solutions i Nedžada Biberovića, marketnig menadžera u Akova grupaciji.

Derviša Zahirović, dipl.pravnik
Stručni saradnik za informisanje

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top