fbpx
skip to Main Content

Studijska posjeta Srbiji i Hrvatskoj studenata Odsjeka za Metalurgiju i Odsjeka za Materijale: Smjer za metalne materijale

Studijska Posjeta Srbiji I Hrvatskoj Studenata Odsjeka Za Metalurgiju I Odsjeka Za Materijale: Smjer Za Metalne Materijale

U periodu od 16. 05. do 20. 05. 2016. godine studenti treće i četvrte godine  Odsjeka za Metalurgiju i Odsjeka za Materijale: Smjer za metalne materijale su obavili studijsku posjetu Hrvatskoj i Srbiji. Studijska posjeta je uključivala posjetu Metalurškom fakultetu u Sisku, Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Tehničkom fakultetu u Boru, Institutu za rudarstvo i metalurgiju u Boru i pogonima topionice RTB kombinata u Boru. U okviru posjete navedenim institucijama studenti su imali priliku razgovarati sa nastavnicima i studentima, obići laboratorije i proizvodne pogone i upoznati se sa novim proizvodnim tehnologijama.

Pored sturučne strane studijskog putovanja studenti su imali priliku u slobodno vrijeme družiti se sa kolegama, upoznati se sa njihovim načinom studiranja i studentskim životom,  posjetiti određene ustanove kulture u navedenim gradovima i sl.

U pratnji studenata su bili Prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić, Dekan Fakulteta, Prof.dr.sc. Almaida Gigović Gekić, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja i Prof.dr.sc. Hasan Avdušinović, prodekan za NIR a posjeta je iskorištena i za razgovore sa dekanima i profesorima fakulteta domaćina o budućim vidovima saradnje i realizaciji zajedničkih projekata.

Sredstva za realizaciju studijskog putovanja su obezbijeđena kroz projekat Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke (Transfer za implementaciju Bolonjskog procesa).

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top