21. 09. 2016. CIP UNZE: PROJEKAT iDEAlab – ODRŽAN SASTANAK U NOVOM SADU

21. 09. 2016. CIP UNZE: PROJEKAT iDEAlab – ODRŽAN SASTANAK U NOVOM SADU

U ponedjeljak i utorak, 19. i 20. septembra ‘16., u sklopu projekta iDEAlab održan je na Univerzitetu u Novom Sadu sastanak (naslovljen «Bringing iDEAlab to a successful future») o održivosti uspostavljenih novih laboratorija (iDEAlaboratorija) te sastanak konzorcija projekta.cip_novi-sad_160921-2

Svi partneri su prvog dana predstavili dosadašnje rezultate i planove o održivosti, nakon čega su evropski partneri (predstavnici Univerziteta u Šefildu, Univerziteta u Štutgartu, firme SFC Consulting iz Njemačke i Visoke škole «Nikola Šubić Zrinski» iz Zagreba) održali prezentacije i treninge o: 1. finansiranju, 2. mentorstvu i obukama u iDEAlabovima, 3. uključivanju industrije u rad iDEAlabova te 4. promoviranju iDEAlabova. Drugog dana su partneri razgovarali o obavezama koje imaju do kraja projekta te o predstojećem takmičenju studenata koje će se održati u oktobru 2016. godine.

Ovom prilikom su predstavnici projektnog tima IF4TM ukratko predstavili projekat (iz programa Erasmus+) naslovljen «Institucionalni okvir za razvoj treće misije univerzitetâ u Srbiji» (»Institutional framework for development of the third mission of universitites in Serbia»).

Na kraju je upriličena posjeta prostorijama iDEAlaba osnovanog na Univerzitetu u Novom Sadu.