fbpx
skip to Main Content

Javno predavanje o zaštiti intelektualnog vlasništva, u ponedjeljak, 3.12.2018. na Politehničkom fakultetu

Javno Predavanje O Zaštiti Intelektualnog Vlasništva, U Ponedjeljak, 3.12.2018. Na Politehničkom Fakultetu

Javno predavanje na temu “ZAŠTITA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA U BIH S POSEBNIM OSVRTOM NA ZAŠTITU SOFTVERSKIH PRONALAZAKA” zajednički organizuju Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici i Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), u sklopu projekta „Dijaspora za razvoj – D4D“. D4D je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Predavači će biti Dragana Marić Mešić, viši stručni saradnik za patente Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, te Tarik Kapić iz Bovard LTD, Patent and Trademark Attorneys, Switzerland. Predavanje će se održati u učionici 3201 Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, Fakultetska 1, u ponedjeljak, 3.12.2018 od 12:00 do 15:00 sati.

Pojam intelektualnog vlasništva (IV) odnosi se na tvorevine uma kao što su izumi, književna i umjetnička djela, simboli, nazivi, slike te dizajn koji se koristi u industriji. Dijeli se u dvije kategorije: industrijsko vlasništvo (izumi-patenti, žigovi, industrijski dizajn, oznake geografskog porijekla, topografije integriranog kola i biljne sorte) i autorsko pravo (književna i umjetnička djela). Softverski proizvodi su specifična kategorija koju nije jednostavno zaštititi kao intelektualno vlasništvo, a upravo o toj temi možete saznati više na ovom javnom predavanju. Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane studente i akademsko osoblje Univerziteta.

[pdf-embedder url=”https://unze.ba/wp-content/uploads/2018/11/Pozivnica-Intelektualno-vlasništvo-2018.pdf” title=”Pozivnica Intelektualno vlasništvo 2018”]

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search