fbpx
skip to Main Content

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA ZAVRŠENIKA PRVOG I DRUGOG CIKLUSA STUDIJA UNIVERZITETA U ZENICI

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA ZAVRŠENIKA PRVOG I DRUGOG CIKLUSA STUDIJA UNIVERZITETA U ZENICI

 

U subotu, 26. oktobra 2019. godine u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ održana je svečana Promocija završenika prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta  u Zenici.

Svečano je promovirano ukupno 514 završenika, od toga 461 završenika prvog ciklusa, 45 magistara struke i 8 magistara nauke.

I ove godine studentima sa najboljim uspjehom uručene su Nagrade rektora.

Nagrade Rektora dobili su:

Kristina Udovičić (prosjek ocjena 9,70) sa Filozofskog fakulteta i Eldar Ćerim (9,70) sa Islamsko-pedagoškog fakulteta, završenici prvog  ciklusa, te Anesa Ključanin, Amina Čaušević i Emina Vardo sa drugog  ciklusa, inače svi studenti Metalurško-tehnološkog fakulteta sa prosjekom ocjena 10,00.

Čestitke završenicima i njihovim porodicama, kao i nastavnicima i zaposlenicima Univerziteta uputili su prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona.

Univerzitet u Zenici ovog oktobra obilježava Šezdeset godina visokog obrazovanja u Zenici, te se svečanosti tim povodom nastavljaju u idućim danima.

U ponedjeljak, 28.oktobra s početkom u 19,30 u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će izveden mjuzikl „Hanka“ za goste, zaposlenike i studente Univerziteta u Zenici.

Sljedećeg dana, u utorak 29. oktobra bit će upriličena Svečana akademija, također u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, s početkom u 11,00 sati na kojoj će biti dodijeljena dva počasna doktorata, kao i nagrade studentima.

video pogledajte na našoj facebook stranici:

Pogledajte video današnje Promocije završenika prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Zenici

Pogledajte video današnje Promocije završenika prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Zenici 🎥 dron.ba – video produkcija🎹 Dj Ruvex Official

Gepostet von Univerzitet u Zenici am Samstag, 26. Oktober 2019

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top