fbpx
skip to Main Content

Održana Svečana akademija Univerziteta u Zenici u povodu obilježavanja šezdeset godina visokog obrazovanja u Zenici

Održana Svečana Akademija Univerziteta U Zenici U Povodu Obilježavanja šezdeset Godina Visokog Obrazovanja U Zenici

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica danas je održana Svečana akademija u povodu obilježavanja šezdeset godina visokog obrazovanja u Zenici.
Svečanoj akademiji su prisustvovali rektori svih javnih univerziteta iz Bosne i Hercegovine, rektori i predstavnici univerziteta iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, predstavnici ambasada Indonezije, Srbije, Slovenije, Turske i Francuske, zatim predstavnici vlasti državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, predstavnici vjerskog, kulturnog, sportskog i privrednog života, brojni gosti i zaposlenici Univerziteta u Zenici.
Na današnjoj Svečanoj akademiji dodijeljena su dva počasna doktorata Univerziteta u Zenici (Honoris Causa) i to gospodinu Danisu Tanoviću za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkoj kulturi i filmskoj umjetnosti i prof.dr.sc. Johanu Arneu Vetlesenu za izuzetan doprinos na području filozofije, kao i za izuzetan doprinos na promociji mira, tolerancije i humanosti.

Studentima Univerziteta u Zenici koji su u 2018. i 2019. godini postigli značajne rezultate prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, uručio je Nagrade rektora za najbolja naučna, istraživačka, stručna, umjetnička i sportska ostvarenja, a dobili su ih: Lamija Sušić, Nihada Softić, Adelisa Behramović, Vis Moot tim Pravnog fakulteta u sastavu Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija, kao i Faris Muratović, Ahmed Krnjić, Anida Čorović i tim Politehničkog fakulteta u sastavu Belmir Hekić, Adna Sofić, Ajla Bošnjak, Nudžejma Luković i Adis Delić.
Posebno priznanje uručeno je Amelu Tuki, a prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog i prof.dr.sc. Enes Bikić, dekan Pravnog fakulteta su Amelu i Amini Tuki uručili i diplome o završenom studiju prvog ciklusa Mašinskog, odnosno Pravnog fakulteta.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search