Predstavnici Univerziteta u Zenici učestvovali na International Week of Tallinn Health Care College

Predstavnici Univerziteta u Zenici učestvovali na International Week of Tallinn Health Care College

Predstavnici Univerziteta u Zenici boravili su u Tallinnu (Estonija), gdje je održana Međunarodna sedmica na Tallinn Health Care College od 4. do 8. novembra 2019. godine. Ovogodišnja tema je „Uloga etike u  digitalizovanom svijetu-kako upravljati obrazovanjem u zdravstvu i istraživanjima?“

Na ovoj Međunarodnoj sedmici učestvovali su predstavnici univerziteta iz Francuske, Estonije, Litvanije, Latvie, Ukraine, Finske. Slovačke, Jordana, Turske i Bosne i Hercegovine.

Univerzitet u Zenici predstavljali su: prof.dr.sc. Malik Čabaravdić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta, doc.dr.sc. Adnan Mujezinovć, prodekan za nastavu i studentska pitanja Medicinskog fakulteta, viši asistent Mirza Oruč, ECTS koordinator Univerziteta u Zenici, te Amra Muslić – Halilović, prof. koordinator za međunarodnu saradnju i Derviša Zahirović, MA, stručni saradnik za informisanje.

Prvog dana radne sedmice održane su prezentacije svih univerziteta učesnika, kao i festival hrane. Univerzitet u Zenici, a posebno Medicinski fakultet ima saradnju sa Tallinn Health Care Collegom već nekoliko godina, te su nastavnici i studenti našeg Univerziteta već ranije imali priliku da borave u Tallinnu.

Također, prvog dana boravka upriličen je i obilazak svih odsjeka Tallinn Health Care Collega, laboratroija, čitaonice i trening centara.

Tokom boravka predstavnici Univerziteta u Zenici imali su priliku učestvovati na različitim predavanjima i radionicama, posjetiti najsavremenije opremljene bolnice u Tallinnu, kao i najstariju apoteku u Evropi.

Predstavnici Univerziteta u Zenici su u razgovoru sa kolegama sa ostalih univerziteta stvorili nove prilike i moguće saradnje kroz učestvovanje u različitim zajedničkim projektima, a prvenstveni cilj bilo je stvoriti nove prilike za razmjenu studenata i razvijanje međuuniverzitetske i međunarodne  saradnje.

Predstavnici Univerziteta u Zenici učestvovali na International Week of Tallinn Health Care College

Predstavnici Univerziteta u Zenici boravili su u Tallinnu (Estonija), gdje je održana Međunarodna sedmica na Tallinn Health Care College od 4. do 8. novembra 2019. godine. Ovogodišnja tema je „Uloga etike u digitalizovanom svijetu-kako upravljati obrazovanjem u zdravstvu i istraživanjima?“ Na ovoj Međunarodnoj sedmici učestvovali su predstavnici univerziteta iz Francuske, Estonije, Litvanije, Latvie, Ukraine, Finske. Slovačke, Jordana, Turske i Bosne i Hercegovine. Univerzitet u Zenici predstavljali su: prof.dr.sc. Malik Čabaravdić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta, doc.dr.sc. Adnan Mujezinovć, prodekan za nastavu i studentska pitanja Medicinskog fakulteta, viši asistent Mirza Oruč, ECTS koordinator Univerziteta u Zenici, te Amra Muslić – Halilović, prof. koordinator za međunarodnu saradnju i Derviša Zahirović, MA, stručni saradnik za informisanje. Prvog dana radne sedmice održane su prezentacije svih univerziteta učesnika, kao i festival hrane. Univerzitet u Zenici, a posebno Medicinski fakultet ima saradnju sa Tallinn Health Care Collegom već nekoliko godina, te su nastavnici i studenti našeg Univerziteta već ranije imali priliku da borave u Tallinnu. Također, prvog dana boravka upriličen je i obilazak svih odsjeka Tallinn Health Care Collega, laboratroija, čitaonice i trening centara. Tokom boravka predstavnici Univerziteta u Zenici imali su priliku učestvovati na različitim predavanjima i radionicama, posjetiti najsavremenije opremljene bolnice u Tallinnu, kao i najstariju apoteku u Evropi.Predstavnici Univerziteta u Zenici su u razgovoru sa kolegama sa ostalih univerziteta stvorili nove prilike i moguće saradnje kroz učestvovanje u različitim zajedničkim projektima, a prvenstveni cilj bilo je stvoriti nove prilike za razmjenu studenata i razvijanje međuuniverzitetske i međunarodne saradnje.

Gepostet von Univerzitet u Zenici am Montag, 11. November 2019