fbpx
skip to Main Content

OTVOREN KUTAK REPUBLIKE INDONEZIJE NA UNIVERZITETU U ZENICI

OTVOREN KUTAK REPUBLIKE INDONEZIJE NA UNIVERZITETU U ZENICI

Danas je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici otvoren kutak Republike Indonezije. Svečanu vrpcu presijekli su Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani, ambasadorica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.
„Otvaranjem ovog kutka željeli smo da približimo Indoneziju građanima i studentima Bosne i Hercegovine. Također, ovo znači unapređenje saradnje između univerziteta u Indoneziji i Univerziteta u Zenici. Trenutno se na Univerzitetu u Zenici nalaze četiri studenta sa Univerziteta Achmad Yani iz Indonezije koji će ovdje provesti mjesec dana, a ujedno ovo je samo početak razvoja razmjene i mobilnosti nastavnika i studenata između ova dva univerziteta i naše dvije zemlje. Već naredne godine očekujemo da će doći više studenata iz Indonezije, kao i da će studenti i nastavnici Univerziteta u Zenici moći putovati u Indoneziju. Svi ručno izrađeni predmeti postavljeni u auli fakulteta dolaze sa različitih ostrva Indonezije, a očekujemo da ćemo uskoro upotpuniti kolekciju novim predmetima.“ – istakla je Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani.
„Otvaranje ovog kutka je zaista jedan lijep događaj za Univerzitet u Zenici. Zahvaljujući Njenoj ekselenciji ovim kutkom ćemo upotpuniti jednu lijepu sliku našeg fakulteta. Ovo je prvi put da je jedan od univerziteta dobio ovako nešto.“ – kazao je prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top