Prezentacija stipendijskih programa Vlade SAD-a

Prezentacija stipendijskih programa Vlade SAD-a

UNIVERZITET U ZENICI/ UNIVERSITY OF ZENICA
KABINET REKTORA/ RECTOR`S OFFICE
KANCELARIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU/ PUBLIC RELATIONS OFFICE
Tel: ++387 32 444 430
Fax: ++ 387 32 444 431
e-mail: dervisa.zahirovic@gmail.com
Fakultetska 3, 72 000 Zenica
Bosna i Hercegovina/ Bosnia and Herzegovina

 

Prezentacija stipendijskih programa Vlade SAD-a

 

U utorak 14.11.2017. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici održana je prezentacija stipendijskih programa Vlade SAD-a. Studenti Univerziteta u Zenici su pokazali veliku zainteresovanost za navedenu prezentaciju koju su održali gosp. Aleksandra Popović i gosp.  Jefferson Wofford.

Studentima su prezentirane mogućnosti stipendiranja kroz programe razmjene i to za studente dodiplomskog studija u okviru GLOBAL UGRAD programa koji pruža mogućnost stipendiranja u trajanju od jednog semestra na nekoj od akreditovanih visokoškolskih institucija u SAD-u, mogućnosti stipendiranja istraživanja  u trajanju od jedne akademske godine, mogućnosti stipendiranja postdiplomskih studija kroz The Fulbright Visiting Scholar Program, kao i ostali vidovi  stipendiranja.

Studenti su također imali mogućnost da dobiju i ostale informacije koje se odnose na same procedure apliciranja studenata Univerziteta u Zenici od gosp. Amre Muslić Halilović, koordinatora za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici.

Za sve detaljnije informacije, posjetite www.unze.ba i EducationUSA state.gov.

 

 

Derviša Zahirović, MA

Stručni saradnik za informisanje