fbpx
skip to Main Content

Realizovana prva faza promocije Metalurško-tehnološkog fakulteta pod nazivom ‘Budi student na jedan dan’

Realizovana Prva Faza Promocije Metalurško-tehnološkog Fakulteta  Pod Nazivom ‘Budi Student Na Jedan Dan’

U prvoj fazi projekta “Promocija Metalurško-tehnološkog fakulteta” u suradnji sa srednjim školama u gradu Zenici realizovana je aktivnost pod nazivom ‘Budi student na jedan dan’. Učenici četvrtih razreda srednjih škola posjetili su Fakultet i zajedno sa studentima prisustvovali predavanjima i vježbama, koje su planirane rasporedom za taj dan. Cilj aktivnosti je bio da se maturanti, budući brucoši, iz prve ruke upoznaju sa načinom studiranja i ‘životom’ na fakultetu. Za posjetu se prijavilo preko 100 učenika iz srednjih škola u gradu Zenici. Učenici koji su izrazili želju da posjete Fakultet su podijeljeni u 6 grupa i u periodu od 16. do 23. marta su realizovane posjete. Nakon posjeta učenici su smatrali da je ideja veoma zanimljiva i da su u toku posjete vidjeli i saznali nove činjenice o Fakultetu i studiranju općenito. Nadamo se da će ova posjeta motivirati učenike da nastave sa obrazovanjem na nekom od tehničkih fakulteta u BiH ili inostranstvu.

U drugom dijelu projekta će biti organizovano takmičenje učenika četvrtih razreda srednjih škola i studenata prve godine u prezentovanju naučnih i stručnih tema iz oblasti tehnike.  Prijavljen je veliki broj takmičara. Takmičenje je planirano za 05. 04. 2018. godine. Nosioci projektnih aktivnosti ispred Metalurško-tehnološkog fakulteta su Doc.dr.sc. Dijana Dujak i Prof.dr.sc. Hasan Avdušinović. Za pobjednike navedenog takmičenja obezbijeđene su i novčane nagrade.

Zahvaljujemo se svim direktorima i nastavnicima srednjih škola, koji su podržali ovaj projekat kao i profesorima i asistentima, koji su učestvovali u njegovoj realizaciji. Posebna zahvalnost ide gospodinu Seadu Kaknji vlasniku kompanije ‘AREL’ d.o.o. Zenica koji je prepoznao potrebu saradnje fakulteta i srednjih škola i financijski podržao navedene aktivnosti.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top