fbpx
skip to Main Content

SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE GODINE

SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE GODINE

Danas je na Univerzitetu u Zenici svečano obilježen početak nove akademske godine. Tim povodom, prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Enes Bikić, prorektor za nastavu i studentska pitanja i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko- dobojskog kantona, posjetili su fakultete Univerziteta u Zenici i poželjeli dobrodošlicu brucošima.

„Vi ste od današnjeg dana dio akademske zajednice. Došli ste ovdje jer ste prepoznali da vam Univerzitet u Zenici može pružiti znanje koje ćete koristiti u svom daljem životu. Vi ste izabrali da studirate na Univerzitetu u Zenici, a ja vjerujem da ste izabrali ono što volite i da niste pogriješili. Vjerujem da ste izabrali zanimanje od kojeg ćete moći da živite, ali i da date doprinos razvoju države Bosne i Hercegovine. Pored učenja uz nastavnike koji će vam pružiti adekvatno znanje, vještine i kompetencije, bavite se i drugim aktivnostima koje vam se stavljaju na raspolaganje na Univerzitetu u Zenici.“ – kazao je prof.dr.sc. Jusuf Druaković.

„Ja sam uvjeren da ćete vi iskoristiti svaki trenutak, i to trebate, kako bi ste došli do potrebnih znanja. Valja reći da univerziteti i škole nisu isključivo samo prostori na kojima se stvaraju radnici. Univerzitet posebno nije takav, jer je univerzitet mjesto gdje se posebice stvara čovjek. U tom smislu ja vjerujem da ćete iskoristiti sve kapacitete Univerziteta u Zenici.“ Ministar je danas istakao da uskoro počinje potpuna adaptacija tri zgrade fakulteta, te da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo nastaviti da pružaju punu podršku radu Univerziteta u Zenici u kreiranju još boljih uslova za studiranje.

Studentima, nastavnicima i saradnicima želimo mnogo uspjeha i sreće u novoj akademskoj godini!

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search