SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE  GODINE

SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE GODINE

Svečani prijem za studente prve godine fakultetâ Univerziteta u Zenici

Danas je svečanim prijemom za brucoše obilježen početak akademske godine na Univerzitetu u Zenici.

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, prof.sr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, gosp. Mirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona u pratnji prorektorâ Univerziteta u Zenici posjetili su fakultete Univerziteta u Zenici i u prigodnim obraćanjima uputili izraze dobrodošlice na Univerzitet u Zenici.

Gospodin Mirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona u svojim obraćanjima studentima istakao je da Vlada  Zeničko-dobojskog kantona pruža podršku Univerzitetu u Zenici, te je ove godina obezbijedila stipendije za sve studente koji ispunjavaju formalne uvjete, a također je istakao  i značaj visokog obrazovanja na budućnost mladih ljudi.

Studentima na fakultetima se obratio i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te istakao da će Ministarstvo pružajući podršku Univerzitetu u nastavku akreditacije studijskih programa i upućivanjem elaborata o osnivanju novih prema Vladi, učestvovati u kreiranju još boljih uslova za studiranje na Univerzitetu u Zenici.

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, u svojim današnjim obraćanjima istakao je da Univerzitet u Zenici kontinuirano radi na kreiranju optimalnih uvjeta za studiranje, te da su svi infrastukturni i ljudksi resursi iskorišteni, kako bi studenti dobili što kvalitetnije obrazovanje.

Studentima

i nastavnicima Univerziteta u Zenici želimo mnogo uspjeha u ovoj akademskoj godini!