Učešće prof. dr sc. Dževada Zečića, rektora Univerziteta u Zenici na konferenciji „Nova infrastruktura za suradnju Sveučilišta u Splitu i gospodarstva u 21. stoljeću“

Učešće prof. dr sc. Dževada Zečića, rektora Univerziteta u Zenici na konferenciji „Nova infrastruktura za suradnju Sveučilišta u Splitu i gospodarstva u 21. stoljeću“

U utorak, 29. novembra, na Sveučilištu u Splitu, uz prisustvo prof. dr. Šimuna Anđelinovića, rektora Sveučilišta, prorektora i dekana fakulteta Sveučilišta, te prof. dr. Pave Barišića, hrvatskog ministra znanosti i obrazovanja, i Gabrijele Žalac, hrvatske ministrice regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, održana je akademska konferencija sa specijaliziranom stručnom radionicom, na kojoj su predstavljeni projekti „Implementacijom suvremene znanstvenoistraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji“ i „Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstvenoistraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta“, koji su finansirani iz Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Uvaženim gostima, među kojima je bio i prof. dr. sc. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, predstavljeni su ključni projekti naučnoistraživačke strukture tamošnjeg Sveučilišta koje pravi novi iskorak prema poduzetništvu i široj zajednici kroz razvoj inkubatora, tehnoloških parkova, centara kompetencije te unapređenju studentskog standarda i prisutnosti u zajednici, kroz pripremljene EU-projekte u vrijednosti preko 150 miliona eura.

Ovaj posjet nastavak je ranije uspostavljene saradnje Univerziteta u Zenici i Sveučilišta u Splitu gdje su se obje visokoškolske ustanove složile da će tražiti prilike i mogućnosti za prekograničnu saradnju i zajedničke projekte.